lördag 30 juli 2011

Videolog teaser!

Akenkaset Represent!
Semesterorakad, med hysteriska ungar och en flickvän med PMS till trots låter jag härmed presentera:


onsdag 27 juli 2011

Balcon III -Proxad Jarl Skuld mot Veneris eller vad han heter.

Förra veckan var det Julafton för oss trollspelare då Jarl Skuld spoilades iom en pre-release på Comic-con. Killen ser riktigt rolig ut. Han har en gedigen spell-list med "Quicken" som kronan på verket. Någon som tänkt att 15 inch charge med Fennblades vore tufft? Nu är det möjligt.

Naturligtvis var jag tvungen att proxa honom när Dan (Styvis) förärade mig med ett besök andra dagen på semestern. Han dök upp tillsamans med MatteH som ville kolla på då han börjat med WM för andra gången.

Ja föll dock inte för chansen att charga över halva planen med Fennblades utan valde att uttnytja mig av SPD 7 Champions. Listan såg ut såhär:

JARL SKULD - Devil of the Thornwoods 35p

Impaler
Mauler

Max Champions
 -Skaldi Bonehammmer
Min Burrowers
Min Kreilstone
 -Stonescribe elder

Janissa Stonetide
Fellcaller Hero

Jag debatterade mycket med mig själv om Kreilstonen skulle med då Jarl antagligen skulle ha massa annat att göra med sitt fokus än att lägga det i stenen. Men ARM 20 Champions är så lockande att jag till slut tog med den. Och då jag visste att jag skulle möta Veneris med sin casutic precence så var SSE med sin "combat warding" (immune to continius effects) allt för bra.

Styvis lista var typ "Tartar-sauce 1A" kryddad med bilethralls. Ni kan gissa resten.

Scenariot bidde Incursion med ett par Wracks att slåss om. Let it beginn!


MatteH och Styvis avnjuter lite Warmachine i hammocken efter att Styvis har ställt upp. Undrar varför han valde den sidan?
Själv stälde jag upp på motsvarande sida.


Tur 1

Veneris: Allt springer! Såg inte det komma...


Jarl: Kastar Quicken på Champions, Magic bullet på mig själv och med farstrike från Impalern pangar jag in 7 i skada på hans Jack och låter den magiska kulan studsa in i det där elaka trollet Gerlak för ett par skada. Burrowers gräver. Allt rör sig framåt och Janissa lägger upp sin rockwall.



Tur 2:
Flaggan längst till höger försvinner! Sämsta möjliga för mig.

Veneris: Allt positionerar sig!



Jarl: Upkeepar Quicken på champions och låter dem charga. De når lätt fram med sin SPD på 7. Skaldi sätter hammaren i huvudet på Tartarus men han står med 1! kvar i liv. Resten hugger ihjäl en massa odöda. En hyffsad utdelning. Hade jag tagit Tartaren hade jag varit nöjdare. Jarl aktiverar och kastar weald secrets på burrowers, avancerar och skjuter ett par ströskott på Veneris har jag för mig och låter en magisk kula studsa, kommer inte ihåg vart. Kastar sedan tactical supremacy på Champions och feat:ar.
Här glömmer jag att lägga en fury på stenen, kan vara avgörande. Burrowers tar ut en siren på högerkanten och konsoliderar sina positioner. Vill inte ta terrortest mot Gerlak med CMD 7. Efter min tur ser det ut som på bilden nedan och jag tar 1p (vi hade inga aoe4 templater så det är aoe3 som vi tänker oss är större).


Tur 3:

Veneris: Counterchargear med Banethralls som ser genom molnen pga olycklig placering. Hade inte riktigt koll på att man ser ut från dem om man står i dem. Dock är det bara 3 som kan charga. Bilethralls tar flaggan till vänster och spränger in lite skada på champions o Skaldi. Tartarus avslutar Skaldi o gör honom till en thrall. Veneris hamstrar fokus. Gerlak lyckas nå burrowers med en charge o har ihjäl 3. De klarar terrortestet. Dan tar 1p.

Jarl: Inser att jag inte har en optimal scenariolista då jag har svårt att sträcka ut mig med så få figurer o bevaka alla flaggor.Dan kommer ta ännu en poäng i slutet av rundan och jag har svårt att kontra det. Jag bestämmer mig för ett assassineringsförsök och kan för stunden avhålla honom från att ta poäng genom att låta en kreilstonekille contesta flaggan till vänster. Janissa försöker knocka Veneris med en rockhammer, men missar. Jarl aktiverar och skjuter bort alla thralls framför Veneris och kastar rage på Maulern. Champions hugger ihjäl två thralls till. Burrowers har ihjäl ännu en thrall. Nu hänger det på en skör tråd. Maulern brakar in i en ARM 24 Veneris med sina POW 19 nävar. Boostar träffarna och behöver 9 för att träffa. Missar båda initiala attackerna. köper två till attacker och träffar båda, nu med bara två tärningar på träffrullen. Ironiskt. Bankar in 6-7 skada har jag för mig. Chansningen gick inte hem.


Tur 4:

Veneris: Veneris själv tar ut Maulern, och Tartarus o Thrallsen hugger på Chamionerna, men med lite dåliga rull, så lever alla i slutet av turen. Tartarus får även in ett hugg i ryggen på Kreilstonekillen och har nu flaggan för sig själv. (kortet taget efter att jag rört Janissa i min tur)


Jarl: Janissa teutonic shiftar iväg alla ondingar 3 tum bort från centrala flaggan och garanterar mig en poäng. Nu gäller det att contesta den andra så jag har chans på seger. Jarl magic bulletar och skjuter bort Tartarus och 1 thrall (missar ett skott) och kastar tactical supremacy på championerna. De har i sin tur ihjäl resten de är i handgemäng med. Burrowers tar död på Gerlak. Janissa och Fellcallerna håller mittenflaggan och Jarl contestar den. Dan måste ta den högra flaggan för att vinna och i sluet av turen har jag bara två championer som kan contesta den snyggt uppradade på ett led. Tar han dom två främre är det game over.


Tur 5:

Veneris: Processen blir kort. Bane-trallarna's flaggbärare hugger ihjäl den främre efter att Bile-trallarna misslyckats spränga bort dem. Veneris chargar ner och tar den andra i baken. Typiskt honom. Det är väl precis så man hamnar på den Veneriska kliniken. Game over! PS. I bilden kan vi ana Styvis skrev. Precis likt honom att smyga in sånt utan att någon tänker på det.



Allt som allt en mycket rolig match, där jag visade på lite ringrostighet. Jarl kan bli spännande. Han är helt klart en caster i min smak.

Nog för denna gång. Over and out!

Liket lever!

Efter sju svåra år, eller snarare månader, är jag tillbaka. Jobb, flytt till grannstaden, en total uppgång i IFK Norrköping inför säsongsstarten, hjärtbesvär och sommaren har hållit mig borta både från spelandet och inspirationen. Visst har jag fått mig ett tärningsrull då och då, men inte nog för att motivera en massa inlägg här.

Men nu med Domination och Augustikurret runt hörnet och med mitt andra turneringsdeltagande någonsin på Kattcon 2011 i bagaget (resulterade i en 5:e plats av 14 deltagare och en 4-2 serie) så är inspirationen tillbaka.

Möjligt är att jag inte bara berör Warmachine och Hordes i all inlägg. Kanske blir det lite livsbetraktelser  också för att hålla flödet av inlägg uppe.

I nästa inlägg kickstartar vi med en battlereport från Balcon III (naturligtvis hållen på min uteplats/balkong).

Välkommen tillbaka!