måndag 26 september 2011

(Ter)regn makare

Nu har jag lagt händerna på mina vatteneffekter och i går kväll började jag testa hur det var att arbeta med. Några små test innan jag ger mig på att göra basen till mitt målningsprojekt tänkte jag.

-Vad mer naturligt att göra än en liten sjö där jag kan få +2 DEF på mina Earthborn Dire Troll eller slamma ner Jacks i, för att stänga av dem?

Här är en WIP bild och jag måste säga att jag tycker att det ser bra ut hitills.


Seda ska det till ett lager vatten till och lite gräs osv. Gick åt förvånandsvärt lite vatteneffekt för att få det att se bra ut, så måhända blir det till att bygga en modulär flod.

Håller på att göra terräng till ett temat trollbord och än så länge har jag skruvat ihop lite kreilstones osv. Har en stenhydda i WIP stadium också. Här är två bilder på färdiga grejer:



Och så är Jarl Skuld beställd o betald. Kommer förhoppningsvis i brevlådan på onsdag. Jäklar vad jag ser fram mot att lira med honom. Quicken Long Riders säger jag bara!

// Över o ut!

tisdag 20 september 2011

Septemberslaget

Tillbaka i verkligheten efter helgens Halmstads-eskapader och det är dags att göra någon slags reflektion. Vi gör det i kronologisk ordning.

Fredagen:

1. Stressar hem efter jobbet och packar ihop mina grejer. Det går fort.
2. Möter upp grabbarna hemma hos Johan och vi svänger förbi MAX för ett par hamburgare att mumsa på vägen. Johan köper en trippelcheese i tron om att den kostar 15:- Den kostar mer.
3. Halvvägs till linköping inser jag att jag glömt att packa ner en Axer till Grissel-listan. Markus erbjuder sig att låna ut sin. Helgen är räddad.
4. Dan gnäller över hur sårbar Terminus är och har turneringsångest.
5. Vi stannar i Gislaved för att låta Dan kissa på Preem. Alla är överens om att den mörkåriga tjejen i kön till grillen är snyggare än sin mamma.
6. Vi lyssnar på Oleg's "Electropop" resten av resan.



7. Vi anländer hos Johan Persson och får en vägförklaring till närmsta pizzeria.
8. Vi går in på "Kebab House" och inser att det är dagcenternivå på stället. Killen som serverar oss kan inte ens prata. Pizzorna är usla. Dan och Jag spenderar hela besöket med att citera Varan-TV sketcher. Markus förstår ingenting... precis som farbror Vattenmelon.


9. Jag lägger på minnet en reklamskylt för psykiatrimottagningen "Mentalia" på väg hem.
10. Tillbaka hos Johan finner vi P-O och Kristoffer debatterandes över hur lång tid P-O skulle behöva för att få Kristoffers syrra i säng och jag undrar om hela diskussionen skulle kunna klassas som koppleri. Samtidigt spelar de Wordfeude med en fuskande kompis och Dominion. Dricker en öl.
11. Johans automatiska madrasspump visar sig vara en besvikelse, men begåvad med en bruksanvisning som påpekar att pumpen INTE ska användas av mentalt och fysiskt begränsade personer. Det är inte den enda sortens pump som vi pratar om under resan.
12. Vi somnar.

Lördag:

1. Vi vaknar och dricker snabbkaffe o äter rullabröd


2. Bilar ut till Frennarpsgården för inchekning till turneringen.
3. Packar upp och snackar lite med folk man känner.

Här antar jag att Storbagar'n ger råd till Johan och Dan om hur man sätter en surdeg eller rullar en hålkaka.
4. Första matchen mot Kristoffers Cygnar i form av eNemo. Första gången jag möter den castern och lider av de där jävla polarityfields. En Charger på en kulle med fri sikt till allt avrättar Grissel i tur 3 efter att jag iaf lyckats hugga ihjäl O'l Rowdy.

5. Match två mot KaffeMarkus och hans glada alver i form av Rahn. Jag går i fällan för hans tur två feat och han får Grissel serverad på ett silverfat. Knockad med fyra liv och utan fury misslyckas hans chargande MHA att göra skada med ett rull på 1,1,1,2. Episkt. Förlorar sedan matchen på tredje TB när tiden går ut.

5. Match tre mot Robert Jahn och återigen Cygnar. Stryker i någon form, kommer inte ihåg vilken. Grim gör entré och jag vinner på TB när tiden tar slut.


Jag tror bestämt att alla elektricitet i Strykerlistan gjort något med Roberts hår? ;)
6. Match fyra mot Tobbe "The Godfather" och hans eKaya. Får döpa om honom till Gudsmorsan då Kaya listan helt överglänser min Grimlista, med sina advanced deployade heavy beasts. En fin charge från en warpwolf och min EBDT dör och med den hela matchen. Vi spelar av matchen och lägger ner helt när Tobbe tar två CP. Då inser vi att han behöver tre och jag fortsätter en tur för att få lite attritionpoäng. Sedan vinner han.

7. Får reda på att Johan vunnit över Dan. Vänskapen flödar hos Akenkasarna.


8. Sista matchern mot Forsmark och hans troll. Calandra mot Grim. En superjämn match fram till 3:e turen, då Forsmark drar ifrån med ett par bra tärningsrull som får ut min Bomber bla. Jag glömmer o feat:a (orken börjar tryta) och Grim står helt öppen för en assassinering. Forsmark ska percis till att charga in med Calandra då tiden tar slut. Vi räknar och kommer fram till att han vinner på att han contestar ett av objetiven i destruktionscenariot. Vi lämnar in våra papper då JohanA upplyser oss om att units under hälften inte kan contesta objektiv = Jag vinner på 24-23 i attritionpoäng. Min fulaste vinnst någonsin tror jag.

9. Jag går 2-3 och hamnar på 17:e plats. Johan tar hem en 7:e plats, Dan 14:e och våran mystery player Markus hamnar på 6:e. Starkt av Markus och han är nu Trollspelare numero uno i området.
10. Vi far hemåt i natten helpepp på att göra ett lag till BSK.
11. Vi stannar på OK-Q8 och Dan konstaterar att han kan charma servicepersonal och pensionärer. Vi äter Calzone i spypåse.
12. Vi kommer fram till Norrköping.
13. Sover över hos Dan då inga bussar går hem till Sörping mitt i natten.

Söndag:

1. Åker hem. Det börjar spöregna precis när jag kliver ur bussen.
2. Kommer hem och Love frågar hur det gått för mitt skogsmonster (Feralgeist) och jag förklarar att han var as-bra då kulor o vapen bara går rakt igenom honom. Han blir väldigt fascinerad.

Tackar alla deltagare för en höjdarturnering! Nu blir det till att slipa listorna till nästa gång vi möts.

måndag 12 september 2011

6+4+4=14

Igår fick jag äntligen rulla lite tärning igen. På eftermiddagen styrde jag nämligen kosan till "Casa del Alf" och tärde på hans gästfrihet med en kopp kaffe, en kaka och en stenhård match mot Terminus.

Tog tyvärr inga bilder och har inte orken att göra en längre battlereport utan lite fräcka bilder, så jag sträcker mig till att säga att det var den mest taktiska match jag någonsin spelat och jag var fullkomligt slut i huvudet efteråt. Det var scenariot med tre flaggor som spelade. Allt avgjordes av en ensam fennblade som klarade 4 tough-rullar i rad, vilket gjorde att jag hade 1-0 i slutet av Dans tur 3 och satte sådan press på honom att han var tvungen att ställa Terminus helt ren framför mina linjer och slösa 4 focus på att ta bort en feralgeist från den andra flaggan. Han lyckades och jag bytte plan från att försöka hålla min flagga i två turer, till att gå för en casterkill motTerminus på resonabla ARM 23 med min Erthborne Dire Troll i spetsen.

Några halvtaskiga rull senare så var Terminus nere på 7 wounds och jag slets mellan att konsolidera resterna av mina trupper mot min flagga eller försöka avsluta det hela med förhoppningen om en stor portion tur. Jag chansade på turen och chargade in Jannisa Stonetide med sin armourpiercing attack... jag behövde rulla 14 på tre tärningar. Och ja... titeln säger allt. 14 det blev, och Terminus låg död vid mina fötter. En seger söt som någon.

-------

Jag väljer att inte avslöja castern eller listan jag använde, då båda dessa är högst troliga val till Septemberslaget, och man vill ju inte riskera att 31 andra deltagare skamlöst opptar mot mig. Jag tror dom inte om bättre! :)

Målarprojektet ligger fortfarande i träda då jag behöver måla upp ett par figurer till turneringen. Men efter det ska jag sätta igång. Nu har jag allt jag behöver efter att ha fått mina watereffects av Dan.

måndag 5 september 2011

Peking > Halmstad

Efter det jobbiga bortfallet från Augustikurret, som dränerade en bit av min WM-inspiration, ska jag ta ut min revanch på Halmstaborna genom att fara med mina fagra kompanjoner till HFF Septemberslag, och låta hämndens tärningar rulla. Lite som att sparka på en liggande om man ser till Halmstads placering i Allsenskan, där de ligger ordentligt sist. (Nu pratar vi alltså fotboll, för de nördar som inte är ett dugg intreserade av sport.)

Och jag offrar ju inte vilka dagar som helst, utan bilfärden ner på fredagen sker inte mindre än på min födelsedag. 34 långa år. Börjar bli lite jobbigt när man inser att man har hållt på med figurspel i 20 år!

Listor har jag ju nästan helt spikade då jag byggde två till Kurret, vilka jag aldrig använde. Någon av damerna Grissel eller Calandra blir det iaf, så mycket kan man ju avslöja. Sedan får vi se vem vi kompleterar med. pDoomy är ju alltid skoj att svänga till det med.

Målningsprojektet står just nu still, då jag inte fått tillfälle att möta upp Dan för att få mina vatteneffekter, men kanske framför allt på grund av:


Jag kunde helt enkelt inte vänta på att säsong två skulle dra igång, utan köpte in mig på de tre första böckerna i serien förra veckan och har där efter läst i princip konstant. Är inne på tredje boken just nu och den är riktigt bra. Läser nästan aldrig fantasy annars, förutom allt av Terry Pratchett, men den här serien har mig fast. Man liksom bara måste få reda på hur det ska gå.

Men idag eller imorrn förväntar jag mig få modellen jag ska måla i mitt målningsprojekt hem i brevlådan, så då blir det säkert till att börja pula med den. Särskilt nu när jag vet att jag ska till Halmstad o spela, det brukar alltid få upp motivationen.