lördag 31 december 2011

Nyårskrönika 2011

Så var det dags att summera Warmahordesåret som gått. Det har för mig varit ett ganska händelserikt år som började långsamt men tog sig mot slutet.

Jag räknade med att tappa en hel del casualplay efter flytten till Söderköping i början av februari. Det går ju inte obemärkt förbi om man flyttar till en stad utan spelare, bort från den inre spelkretsen. Det blev inte så mycket spel överhuvudtaget i någon form till en början då annat i livet tog över så till den milda grad att Akenkasetbloggen låg i dvala i 7 hela månader (nytt jobb, flytt, IFK i allsvenskan och gud vet vad).
 Framåt sommaren tog det sig efter att jag hoppat på Kattcon och kommit 5:a. Inspirationen tog ny fart. Bloggen hoppade igång igen och vi for till Halmstad för att deltaga på septemberslaget. Där inkasserades en förlust mot Kaffemarcus och en 17:e plats. Men eftersom Christian kom näst sist var allt förlåtet.
Fulla av pepp bestämde vi oss ganska omgående att få ihop ett lag till BSK. Johan harklade sig dock snart och mummlade något om att han kunde vara upptagen, vilket inte var förvånande. Till slut vart det Pierre, jag och Dan som for iväg och tog, en för oss, ganska överraskande andraplats, och fick en mycket trevlig upplevelse på köpet. Där kommer spelåret 2011 sluta för min del, men jag sitter och väntar in att starta upp 2012 med Defcon redan på trettonhelgen.

2011 års:

Bästa: Andraplatsen på BSK
Sämsta: Influensan
Mitt i mellan: Trollens ny grejor i Domination
Fulaste: Legions battle engine
Roligaste: Jarl Skuld
Pulled it out of my ass: Vinnsten mot Raggy på BSK.
Ovänner: Mattias och Pierre
"Vad gör din armé då?" förlust: Gudfarsans eKaya jojo-beast lista ägde mig fullständigt på septemberslaget.
Meta dominerare: Dans Terminuslista
Bästa låt: The Baboon show "You got a problem without knowing it"
Metrosexualikon: Kryddan
Förlorade men vann: Pierre
Mest upptagna: JohanA
Slutat, men kommit tillbaka: Mattias
turneringsångest: Dan, angående alla potentiella hot mot Terminus
Känsla: Bitterhet (klart underskattad)
Nya uttryck, på väg in i nationalencyklopedin: Fista lårbenspiraten!
Misslyckande: mitt målningsprojekt som aldrig blev något av.
Plåga: Eric Saade med "Popular". Ni med barn i 4-6 års åldern vet vad jag pratar om.
Spel vid sidan om: Bloodline champions

Så vad har då 2012 i sitt sköte? Jag siktar på att komma iväg på lite fler turneringar, då jag börjar uppskatta det mer och mer. Defcon, Lincon, BSK och någon mer turnering borde vara rimligt för en arbetande tvåbarnsförälder utan körkort.

Den stora frågan är om jag ska fortsätta med trollen eller om jag ska börja använda mig av mina menoth. Trollen är mig väldigt kära och med Dominationsläppen nu under våren, lutar det nog åt att jag stannar kvar i deras trygga famn, iaf i turneringssamanhang.

Men nu är det dags att önska GOTT NYTT ÅR från mig! Fortsätt att bygga den trevligaste spelcommunityn i hela Sverige 2012!

torsdag 22 december 2011

Ryktet säger...

att "Akenkasets primary assembly" har haft ett möte, i kombination med julbord, för att prata om högst hemliga grejer. Konversatinen inehöll fraser som tex:

"Vilken självmordstyp är du?"

"Nej, inte fiskdamm, utan FISTdamm!"

"Pilsnerfilms Johan!"

Och sedan konstaterade vi att följande film faktiskt är rätt bra:


Vad mötet handlar om kanske framkommer så småningom... håll utkik.

måndag 19 december 2011

DefCon!

Våra "kära" Linköpingsbröder i spelföreningen LBK har under sitt återkommande konvent Defcon beslutat sig för att i sista minuten klämma in två Warmachine/hordes turneringar. Som arrangör står inte mindre än Akenkasets egen JohanA, vilket borgar för en gedigen turnering. Där kommer finnas bar... det kommer finnas en bar! Bara det är en anledning att åka. Sedan kommer Narrens spel att vara där och förse oss med tenn. Bättre kan det inte bli.

Jag siktar på att köra lördagens 35p turnering och sedan ta en öl eller två i baren.

Ett av mina finaste spelminnen är från Defcon 2010, spelandes Flames of War, då  mina Hitlerjugend spöade Gustavs kommunist strelk genom att ambusha med en gruppering Flak43 i buskarna på bocage-bordet och fulkomligt kötta sönder infanteriplatta efter infanteriplatta. Efteråt blev jag bjuden på en Vodkashot i sann ryss-anda för att fira ett av de roligaste spel vi spelat.

Det var faktiskt sista gången jag spelade FoW, för sedan tog ju ett annat spel över. Ni vet vilket.

Äntligen något nytt att se fram emot!

onsdag 14 december 2011

Forumbanners the Akenkaset way

Jag har satts i arbete att utforma lite olika förslag på tryck till en Akenkaset T-shirt "pro-style", inför ett än så länge hemligt projekt. I mitt arbete med att ta fram en design värdig att bäras av oss akenkasare, har jag suttit o pysslat en del framför datorn, och det har renderat i att jag snöat in på att göra små forumbanners som vi i Akenkaset kan pryda forumen med. Jag har en massa på G, som ligger i hjärnan o göttar till sig, men här kan ni se ett utkast av vad jag har plockat ihop än så länge:

Ingen vidare förklaring behövs... det är ju Kryddan!
Vi vet vad som krävs för att få vuxna män att gråta.
There is a monkey in my closet!
Join the revolution... men inte för mycket bara.
Kaffe - När du känner för något bittert.
Ett smakprov till Mattias

More to come...

måndag 12 december 2011

Sankta Luci... Dan!

Om jag nu kan vara Stefan Stalledräng har det i helgen krönts en ny lucia med glögg och våld mellan maskiner o monster.

Segrande ur "Luciavåld på Dragons Den 2011" blev allas våran Dan/Styvis/Pommac! (kärt barn har många namn).

Med den gamla vanliga ursäkten för att ta en tokoptad lista (Den var redan nedpackad!) tog Dan hem hem hela schabraket och satt än mer Norrköping (med omnejd) på kartan. Det finns ett klart nord och sydligt tema i Warmahordes-scenen och i gränslandet mellan skåningar o 08:or återfinner man oss i Norrköping, och tack vara Dan börjar det klarna allt tydligare att vi ÄGER! Way to go Dan!

Dan, som vi är vana att se honom!
----------------------------------------

Själv är jag någotsånär återhämtad efter årets influensa. Det blev en rejäl omgång och faktumet att jag är man, gjorde det än värre. Jag har även hunnit arbeta upp ett sjujävla spelsug som jag måste få utlopp för snart. Att theorymachina och opta listor vid 39 graders feber har gett mig lite nya infallsvinklar. Lite som att alla världens bästa rocklåtar är skrivna under drogpåverkan, hoppas jag på en liknande effekt.

Har även börjat fippla lite med bloggens design. Blev lite trött på loggo-bilden, och tänkte se om jag kan komma upp med något nytt o fräscht inför 2012. Vi får se vart det tar vägen.

//Stefan

torsdag 8 december 2011

...8, 9, 10 Your out!

Sek raka dagar med febertoppar upp mot 39,5 grader, en flickvän däckad med lunginflammation och en energinivå som knappt tillåter mig att orka skaka av snoppen när jag kissat, gör att jag får kasta in handduken för lördagens luciavåld uppe i Stockholm.

Extra surt är att vi redan betalt tågbiljetterna och att Dan ligger ute med de pengarna för min del...

Pengar som jag inte behöver betala om jag försvinner fråm jordens yta innan han får reda på något! Muhahahaah...hack, host, host...ahaah

*POFF*

lördag 3 december 2011

Flunsan strikes me down!

Både Lisa och jag är däckade av influensa. Ont i lederna, hostiga och frusna in i ben och märg. Jag har spenderat en timme i duschen med att spola varmvatten över mina knän som värker något fruktansvärt. Det är riktigt synd om mig som ni förstår.

Allt jag kan göra mellan mina iprendämpade febertoppar är att tänka på listor till Stockholm. Nu har eMadrak dykt upp som från ingenstans och gör sig påmind. Han och jag har aldrig riktigt varit vänner och jag har allmänt svårt att få till det med honom, särskilt featet. Annars kan det bli Borka, som jag allt som allt kanske spelat två ggr någonsin. Han har inte lockat mig alls och när jag prövat honom så har det inte gått så vidare värst bra. Det är något med de två ovan nämnda herrarn som gör att de inte riktigt passar min spelstil. Jarl är fortfarande superkul och min reviderade BSK-lista kliar i fingrarna. Risken är att det blir någon kombination av de tre jag nämnt.

Det ska väl inte vara någon fara att missa nästa helg, tills dess ska jag väl vara kurerad. Och nedbäddad har jag väl inget annat för mig än att göra listor med iBodger på Android. Troligtvis kommer jag vara helt theorymachinad till dess vi åker. Sedan gäller det att spela oxå. Tänk om jag bara kunde spela lika bra som Mattias...

Matte vs Pierre

Veckans värsting:

Burkha?                                          Borka?