torsdag 19 april 2012

Grisiga Listor till Lincon





Jag har suttit och funderat kring mina listor till Lincon. Först hade jag tänkt spela Khador och spela Harkevich och eIrusk. Dock insåg jag direkt att jag aldrig skulle hinna måla upp det utan jag blir tvungen att spela Minions. Då jag bara äger farrow modeller så är det dem som gäller. Då har jag tre warlocks att välja emellan:
  1. Lord Carver. Enkel att spela, rättfram med lite shenanigans. Bra både med infanteri och bestar. Tålig och slår hårt, buffar mina bestar till astronomiska höjder. Den warlock jag spelat mest.
  2. Dr Arkadius. På pappret den bästa warlocken att spela med mycket bestar. I verkligeten assvår att hantera. Jag har aldrig vunnit en match med honom. Han är vek och tål ingenting, han har ett magiskt närstridsvapenvapen som bara kan skada living models.
  3. Sturm & Drang. Den "nya" warlocken. Tricksig. Bra på att skydda infanteri med Deflection under Sturm och ashård med bestar under Drang med både Goad och Pack Hunters. På mediumbas utan mediuminfanteri att screena honom med.

Först väljer jag Carver. Egentligen på ren rutin. Sedan väljer jag inte helt oväntat Sturm & Drang. Listorna kommer vara snarlika eftersom jag inte har så mycket att välja på. Farrow över lag kan hantera högt ARM, men har svårt med högt DEF. Det är därför man egentligen ska spela med en gatorlista, men jag är som jag sedan tidigare sagt en subpartisan, dessutom är jag kär i känslan kring farrows, men inte riktigt lika impad av gators känsla.

Jag har spelat Carver massor av gånger och väljer därför att först göra en Sturm & Drang lista. Ska jag spela Thornfall Alliance eller Tier? Jag beslutar mig slutligen för en tier 3 Split Decision lista. Det ger mig +1 på starting rolls, Advance move till Slaughterhousers samt antingen +2 SPD på alla mina bestar runda ett om jag väljer att spela med Drang runda ett, eller att Sturm får ha sina två upkeeps in play om jag väljer honom.

Det jag ger upp är att jag inte får ha tre enheter Slaughterhousers som jag drömt om, men det är okej då jag inte skulle hinna måla upp en tredje enhet ändå. Dessutom tappar jag Advance deploy på mina infaterienheter.

Den Dynamiska Duon
Sturm & Drangs feat är ju egentligen bara riktigt bra mot andra Hordes. Särskilt besttunga listor. Det funkar dock även ganska bra mot Warmachinelistor med många jacks, eller med shenanigans som kräver att man pumpar upp en jack ordentligt. Med en Fury på 7 så kan min dynamiska duo köra ganska många bestar och den slutgiltiga listan ser ut så här:


Sturm & Drang +5
Gun Boar "Joshi" 5
War Hog "Pommac" 8
War Hog "Roffelmaraudre" 8
War Hog "Goldie" 8
Targ 2
Rorsh & Brine 9
Max Bone Grinders 3
Slaughterhousers 6
Slaughterhousers 6

Reinforcements:
Gun Boar "Kaffe" 5
Gun Boar "Chocolat" 5

Lord Karvare
Lord Carver, Bringer of Most Massive Destruction Esquire III (japp, han heter så) är en megalomanisk grisherre. Han har döpt sitt svärd till Hand of God (HoG), han skjuter med ett avsågat hagelgevär och han har enligt rykten skrivit en egen bok om sig själv. Här har jag lite svårare att bestämma mig. Jag är i alla fall säker på att jag inte ska spela honom i en tierlista då jag bara har en enhet brigander. Som Thornfall Alliance lista får jag Advanced deployment på allt mitt infanteri.


Det här är jag i alla fall det jag är säker på att jag ska ha:
Lord Carver +6
Gun Boar "Joshi" 5
War Hog "Pommac" 8
War Hog "Roffelmaraudre" 8
War Hog "Goldie" 8
Max Brigands 8
Slaughterhousers 6
Slaughterhousers 6
Saxon Orrick 2

Reinforcements:
Gun Boar "Kaffe" 5
Gun Boar "Chocolat" 5

Det lämnar 5 poäng. Där funderade jag från början att ha Alten Ashley för 2 poäng och en razorback för 3 poäng. Dock vacklade jag och tänkte byta ut Razorbacken mot Gudrun the Wanderer. Sedan vacklade jag ännu mer efter ett samtal med Dan "Styvis" Alf och funderade på att ha Alten Ashley och en max enhet med Bone Grinders. 6 modeller för 3 poäng är värt om så enbart för att vara i vägen.

Alten och jag har inte riktigt kommit överens någonsin och därför funderade jag ett tag på att byta ut honom mot en minimum enhet Bone Grinders. Då skulle jag kunna ha en minimum och en maximum enhet Bone Grinders. Det är 10 kroppar för 5 poäng med två magiska boltar, något som verkligen saknas hos farrows. Sedan har jag även funderat kring att flytta upp en till Gun Boar i listan och istället ha Alten Ashley och Gudrun/Razorback som reinforcements. Många svåra beslut måste tas.

onsdag 18 april 2012

Skamlöst utnyttjande av bloggen för Pirrekurrs monetära intressens skull.

Jag ska försöka finansiera årets Lincon genom att sälja av lite terräng. All terräng är handgjord (av någon annan än mig) och modellerna på bilderna står där för att ni ska se skalan. Jag vill inte skicka på posten och ha mig, så upphämtning i Linköping alternativt upphämtning på Lincon vore det bästa. Eventuellt kan jag leverera dem med bil till Söderköping, Norrköping eller Katrineholm. Hör av er i sådana fall. Jag känner att jag är ute och cyklar lite vid prissättning om jag säljer för billigt så säg gärna till ;) Allvarligt, det var assvårt att prissätta det här, jag mottager gärna åsikter om jag kräver alldeles för mycket, men även om ni tycker att jag tar för lite betalt.

Först vill jag säga att om jag får det priset som jag begär för varje sak så skulle jag få in 2500 kronor. Men. Om jag säljer allt till en köpare så får han det till det stabila priset 2000 kronor. Dock så tänkte jag att det kunde vara något av en budgivning. Eftersom alla eventuella intäkter går till fler Conquests och/eller Road Hoggar så vill jag ju ha ut mesta möjliga. Därför sätter jag upp ett datum. Fram till den 6:e Maj får intressenter lägga bud. Det betyder att det är inte säkert att du fått det hela bara för att du hostar upp med pengarna som jag begärt, utan folk får en chans att bjuda över. Den 6:e Maj har vi eventuellt en ny ägare av allt det här. Om jag inte får in några bud alls för att jag begärt för mycket så kan ni lägga skambud, men oddsen för att jag ska ta dem är ganska låga. I alla fall idag, vi får väl se hur kåt jag är på nytt tenn den 6:e Maj.

  • Först har vi lite rör på en bas och två containrar. Kan vara intressant att veta att den ena containern går under smeknamnet "Bloodthirstern's hus". Jag vill i varje fall ha 75:- för detta lilla paket som jag kallar Containerpaketet.
Här är fyra bilder av min piece-de-la-résistance. Ett stadshus i amerikansk stil. För detta vill jag ha 250:-.



Här är två bilder av något som jag kallar Elverket. 200:-

3 bilder på ett Rhino-garage. För detta konstverk vill jag ha 200 :-


Tanktänder 1. 75 kronor.
Tanktänder 2. 75:-
Diverse Rubble. 100:-
Raserat stort hus "Stalingrad" style. 200 :-

2 Bilder på raserat hus med krater. Mycket detaljer men tyvärr lite slitage. 100 kronor.


Här är 2 st matchande gotiska ruiner. Jag tänker mig 200 kronor för båda.
Sedan har jag en byggnad som blivit rejält mejad i de hårda stadsstriderna. 100 kronor vill jag ha för den.
Härnäst kommer ett knippe barrikader av oljefat. 100 kronor för alla tre.
Någon typ av generator eller liknande på en bas. 100:-
Kratrar knippe 1 kallar jag dessa. Det är en liten död Praetorian Imperial Guardsman som ligger och är död där vid väggen. 100 kronor även här.
Kratrar knippe 2. Den stora rektangulära plattan var en gång i tiden ett minfält men skylten har ramlat bort. 100:-
En rejäl ruin gjord av GW ruiner, tårtdekorationer och individuellt lagda golvplattor. 200 :-
Här är tre bunkrar, två hela och en sönderbombad. De hela har löstagbart tak. 100:- styck för de hela, 75 :- för den sönderbombade.
Dessa tre bilder är av samma sak. Ett högt torn som gjort för att ställa en sniper i Infinity. Tornet är trasigt och måste limmas ihop lite, även en skvätt färg kan behövas på själva tornets undersida. 100:- vill jag ha.
Raserad byggnad med krater i. 150:-:

fredag 13 april 2012

Match 3 och 4: Örebro Road Fight



Jag har inte haft tid att skriva ner allt så istället för att strunta i rapporten och lämna den halvfärdig så skriver jag färdigt den i snabb och dålig takt. Hellre halvdåligt avslut än inget avslut alls.

I tredje omgången mötte jag Carl Rydén, en Khadorspelare som var så tuff att han fick en japansk themesong redan 1979 från Yellow Magic Orchestra, kallad Rydeen ( http://www.youtube.com/watch?v=sk6o4GWFIV8 ).  Scenariot var Demolition, så vi hade varsin cirkel på varsin planhalva som vi skulle försvara, alternativt låta warcastern komma in i mitten och hålla ett interaktivt objektiv. Carl hade en Sorscha2-lista och något mer  (kanske någon Irusk?), jag valde eAspy hade som primärt mål att inte bli featad---> CRA-dödad av en miljard Winter Guard. Det här skulle kunna vara hans lista efter att jag pusslat ihop lite information från bilderna jag tog, det kanske inte alls stämmer överens med verkligheten.
Forward Kommander Sorscha (*6pts)
* Berserker (6pts)
* Destroyer (9pts)
* Juggernaut (7pts)
* War dog (1pts)
Battle Mechaniks (Leader and 3 Grunts) (2pts)
Great Bears of Gallowswood (5pts)
Greylord Ternion (Leader and 2 Grunts) (4pts)
Winter Guard Infantry (Leader and 9 Grunts) (6pts)
* Winter Guard Infantry Officer & Standard (2pts)
* 1 Winter Guard Infantry Rocketeer (1pts)
Alexia, Mistress of the Witchfire (4pts)
Kovnik Jozef Grigorovich (2pts)
Manhunter (2pts)
Manhunter (2pts)
Yuri the Axe (3pts)

Purged!
Snabb recap av matchen är att eAspy gömmer sig vid ett hus större delen av matchen, jag gömmer stora delar av armén bakom moln och tvingar fram lite winter guard som sprayar hejvilt. En del banes av olika sorter dör för mig, men jag får in en Purge från en Bile Thrall som äter upp 8 WGI om jag räknar rätt på fotot. Hurra för mig!
Andra höjdpunkter är när Gerlak, min allra sämsta figur om jag ska se till alla gången han har misslyckats med något. Mr Dubbelett chargar någon battle mechanik, jag påpekar för Carl att "Kolla nu när Gerlak misslyckas, han gör aldrig något!", följt av att Gerlak äter upp ett gäng mechaniks, WGI, någon grey lord och slår en en träff på Sorscha som gör ungefär 6 skada. Annars featar jag sent i spelet för att ta ut hans 2 jacks i hopp om att skrapa ihop lite AP ifall att matchen skulle ta slut på tid, jag hade chans på att ta ett CP om Sorscha inte hade Wind Rushat in i zonen som Tartarus, Gerlak och några bane knights försökte rensa på fiender.
Carl kör en astuff manöver och Wind Rushar iväg Sorscha, kastar Boundless Charge på Sorscha, chargar en Bile Thrall som stod för nära eAspy, Featar och slår eAspy, träffar men gör inte mycket skada, tror att det kan vara totalt 4-6 skada. I min runda så moppar jag upp zonen på det som hindrade mig från att hålla den, eAspy slår ett slag för rättvisa mot Sorscha, träffar, boostar skadan och jag rullar rättvist högt på skadeslaget så hon stryker med.

Det här var helt klart den roligaste matchen under turneringen, Calle var supertrevlig och spelade bra. 5 av 5 tärningar i betyg.



Blodig match med blodigt avslut.

 44444444
Sista matchen var mot Alexander Jegendal, aka Greenlock, aka Father of 6-10, aka Stockholm Terror. Alex och jag har inte spelat mot varandra tidigare såvitt jag vet, men vi har talats vid under flera turneringar och jag vet att han är en vass spelare. Hans listor var pIrusk (så jävla ball caster men så jävla jobbig att möta) och pButcher. pButcher är en sådan caster som jag har teoretiserat om sedan tidigare med mina listor och han tillhör den där skaran av casters som jag inte vill möta alls med mina Cryx.  Alex läste mina tankar och satte direkt upp pButcher i mitt ansikte, skrattade hånfullt och började deploya. Alex lista var något i stil med "allt som internet anser vara bra med Khador". Scenariot var något flank-aktigt, jag deployade inte under flank-reglerna och när jag fick det påpekat för mig så panikade jag och skyfflade in mina saker inom min deploy.  Uruselt av mig och väldigt avgörande.
Sämsta deployen evar.

Första turerna var mycket springande, men Alex sprang in Fenris nära kanten av zonen han skulle hålla och lyckades binda upp onödigt många bane thralls för mig, samt täcka av Tartarus chargelane till en Drakhun. Jag blir utmanövrerad genom att få en ful hästgubbe i nyllet och Alex tar tidigt ett control point och sätter därmed press på matchen. I det här läget hade jag svårt att se hur jag skulle kunna få tag i ett eget CP så jag försökte hitta en öppning till Butcher, tyvärr stod en mängd WGI framför honom. Min skarlock räddade dagen för mig när den träffade en WGI på ett tärningsslag på 8, fick in en Excarnate
Finish him! Öppen motorväg för banebussen!
som omvandlade den stackars WGI till en ny och ball Bile Thrall. Denna Bile Thrall lunkade skata framåt, Purge:ade och rensade bort en mängd WGI samt 2 Great Bears (den tredje dog av Corrosion i början av nästa runda) och jag hade någorlunda fri sikt till Butcher. eAspy kör, boostar en Parasite som träffar på 10, glömmer bort att köra Withershadow först för att ge Puppet Strings (rulla om valfria tärningar på attackslag) till eAspy. Jag rullar 2-2-2 och missar, featar fram 10 hurtiga Banes av olika sorter och sedan Teleportera slarvigt. Tartarus får Puppet Strings och Withershadow ställer sig dåligt till, chargar och gör sig själv till åtlöje genom att inte få in så mycket skada på Butcher. Butcher har i det här läget DEF 19 tack vare Iron Flesh och en ful hund som står i närheten, och kanske ARM 22? Min Bane Thrall Officer chargar och får in en superb skada ( 6-6-6-4 tror jag?) som lämnar Butcher på 3 skada. Värt att nämna är att Parasite ger minus 3 ARM så hade jag fått in den så hade jag vunnit redan där, men ack, sånt är livet. Övriga Banes chargar in, men 8 försök att rulla 11 för att träffa gick dessvärre inte in. Butcher överlever, försöker charga en Hellbound:ad eAspy men får inte göra det, chargar istället en medlem av Withershadow och köper attacker mot eAspy tills han dör. Svettig match som jag fumlade bort med dåliga placeringar men nästan räddade tack vare ohyggligt bra tärningsrull. Värt att nämna är att jag glömde att ta in mina reinforcements hela matchen, störande!

Alex vann hela turneringen, Johan A kom på andra plats för att han hade dödat 1 AP mer än mig, haha, och jag stoltserade på tredje plats.  Jag har sedan turneringar trimmat upp mina listor lite efter att ha insett vissa brister men framförallt så har jag försökt ta lärdom av dom misstag jag gjorde. Sista matchen var helt enkelt förlorad för att jag gjorde för många misstag medan Alex spelade bättre och gjorde inga stora misstag. Turneringen var rolig, bordet som jag spelade på 3 gånger i rad hade några hala kullar som jag inte gillade men det är inte så mycket att göra åt det. Nästa gång jag åker på turnering blir LinCon där jag kommer slåss på 35pts med antingen Cryx eller Legion. Troligen Cryx, men kanske inte med just Terminus/eAspy då jag har spelat dom så mycket på sistone. Den som lever får se. Tack till alla som läste (båda två).

/aDan

onsdag 11 april 2012

Road to Örebro - Tale of a Subpartisan del Fyra. Sista delen.

Cassius' Clay eller Pirrekurrs Värsta Match i Mannaminne

Pliktskyldigt gör jag en snabbgenomgång av match fyra i Örebro. Jag mötte en kille som hette Adam någonting. Han spelade Circle med Cassius som caster. Ascoolt tänkte jag som aldrig sett Cassius in play. Hans lista hade i varje fall en eller två Gallows Groves, Megalith eller Woldwarden, Druider, Tharntjejer med spjut, Tharntjejer på vargar och mer. Som Reinforcements hade han någon typ av Warpwolf.

Trött, men glad efter att äntligen vunnit en match fick jag vänta på min motståndare medan alla andra satte upp sitt. Sedan såg jag att vi fick de värdelösa borden med glidkullarna. Sedan deployade jag bara för att i min trötthet ställa fel, dvs missa att man bara ska deploya på två redjedelar av min sida. Jag har svårt att höra vad min motståndare säger då han pratar väldigt tyst och jag måste hela tiden fråga vad han säger. Jag måste deploya hela min arme i en nedförbacke där alla modellerna glider när jag ställer ner dem.

Jag tycker det är jobbigt att jag gjorde fel i deploymenten. När jag sedan ska ta in mina reinforcements så lägger jag min spray template istället för en tärning som markör där jag får ställa in mina gubbar. Adam blir upprörd, förståeligt. Jag är superstressad och har verkligen inte roligt. Jag blir anklagad för att försöka fuskmäta med templaten, jag frågar om han verkligen tror det. jag har 3" deployment och 14" range attack på alla mina reinforcementtrupper, hans enhet står ca 4-5" därifrån. Jag lägger mig i alla fall platt eftersom han har rätt. Jag ska inte använda en måttstock och lägga på bordet. Känner mig nu dubbelt stressad. Där tar turnen slut.

Arg och irriterad då jag bara hunnit deploya mina reinforcments och allokera focus tar jag en extension. Är ännu mera iritterad då jag ALDRIG timeat ut någonsin förut med denna lista fortsätter jag. Hinner flytta Black Ivan och Shocktroopers innan extensionen tar slut.
Min moståndare dödar något, jag vet inte vad. Men när vi ska fortsätta lägger jag märke till att min motståndare redan tagit 2 scenariopoäng utan att märka detta. Jag tackar honom för matchen när vi inser att det krävs 3 poäng för vinst. I samma veva märker jag att min timerapp på iPhonen lagt av. Min motståndare timear mina turns hädanefter (Jag har nu köpt en iPhone 4S, nu ska det bli andra bullar av).

Jag är jävligt uppgiven men vill ändå vinna. Satsar på att få in allt jag kan i zonen, lyckas få in 1 Shocktrooper och 2 Mechanics. Woldwarden/Megalith med hjälp av Druiderna flyttar på allt detta. Förlust på scenario med 0-3.

Jag hade astråkigt, men får dåligt samvete över min trista inställning. Snackar lite med Adam och försöker ändå bonda lite med honom. Når inte riktigt fram känner jag men vi utbyter i alla fall lite plattityder.

Söker sedan lite manlig bonding med Muffin och hans vänner, de verkar komma på LinCon och var trevliga. Som alla vet vid det här laget kom Johan "Jag är så rostig" Adamsson tvåa och Dan "Pommac" Alf trea så jag fick höra detta i flera sekunder.

Sedan tröstköpte jag en kvinnlig Manhunter för att på en och samma gång fylla mitt begär av pornografi och tennfigurer. Höll en liten föreläsning om just pornografi och tonåringar inför en liten skara människor. Min tes är att Internet är skadligt för tonåringar då kvinnor och deras kroppar aldrig får vara mystiska väsen för dem. Den naturliga ordningen som startar med att man tjuvtittar på BH-sidorna i Ellos katalogen och som sedan stegras till den nivå man nu vill lägga sig i sin syn på sexualitet och pornografi i synnerhet är satt ur spel om man startar utforskandet med att se Agda 83 år idka tidelag med en åsna första gången man ska se en naken kvinna. Jag berättar även om när jag arbetade som SO-lärare i en årskurs 7:a och gav en elev i läxa att prata om pornografi med sin pappa då jag hade hört honom skryta om att han sett sådan film under helgen. Tyvärr fegade jag ur och följde aldrig upp detta, men där kunde jag ha räddat en själ.

På vägen hem stannade vi och åt på Max. Jag åt en delikat hamburgare och drack milkshake till. Sedan åkte vi hemåt till Norrköping. Väl däl skjutsade jag hem Stefan till Söderköping, på vägen var vi nog trötta för vi började prata om relationen till våra mammor. Inte alls manligt. Sedan åkte jag småvägarna hem till Linköping och var hemma vid klockan 02.00 på natten. Där hade jag som vanligt svårt att sova utan barnen i huset (apropå att vara omanlig och utlämnande) och runt 04.00 kom John Blund och strödde sömnsand i mina ögon. Ridå.

måndag 9 april 2012

Anmälan till LinCon!

Efter att ha fått in 77 preliminära intresseanmälningar och via det kunnat lägga beslag på WHF:s gamla lokaler är det nu dags att ta nästa steg i processen för att få till Sveriges största (och bästa?) Warmachineturnering. Dags för den slutgiltiga anmälan!

Hur man anmäler sig:

Anmälan sker genom att man skickar sina armelistor till Akenkaset@hotmail.se senast söndagen den 6:e Maj klockan 23.59. Har man en gång skickat in en lista så gäller denna, kommer det fler listor från samma spelare så kommer vi helt enkelt inte gå igenom den andra listan som slängs i skräpkorgen och om man kommer till turneringen med en annan lista än den man skickat in diskvalificeras man. Så tänk er för innan ni skickar in era listor.

Kostnad för arrangemangen är 50 kronor stycket för turneringarna som ännu så länge verkar betalas på plats men förhoppningsvis kommer detta att förändras så vi slipper stå med en massa kontanter i handen.

Frågor och svar ges och fås i tråden på Gotapair eller Kolgruva:

http://gotapair.se/forum/viewtopic.php?f=5&t=740

http://kolgruvan.se/smf/index.php?topic=772.0

//Akenkaset