måndag 6 september 2010

Akenkaset öppnar upp!

Warmachine och Hordes har legat och pyrt i Norrköping i snart ett år. De första startboxarna inhandlades av Dan och Tommy på Gothcon 2009. Spelet blev ett i mängden av spel som testades av en liten kompis/spelgrupp som gick under namnet "Akenkaset". Snart började dock spelet urskilja sig från andra, och det var flera av oss som började att investera på seriös nivå i figurer. Under det senaste året som gått, har spelet kommit att dominera inom gruppen, så till den milda grad att det är många av oss som helt sonika sålt av stora kvantiteter figurer/arméer till andra spel för att nästan uteslutande spela Warmachine och Hordes. Fler spelare har tillkommit utanför orginalgruppen och det har rullats bra med tärning.

Vi kom snart i kontakt med folk i Katrineholm, och under våren 2010 har flera av oss varit där och spelat och även en del av dem har letat sig hit. Intresset tilltog.

Under sommaren hade det börjat röra sig en del på spelfronten i Norrköping. Två föreningar (Dark Age och NROK) som i dagsläget huserar stora delar av figurspelarna i Norrköping ryktas gå ihop och en stor lokal i de centrala delarna av staden kan vara på gång för att inhysa den samlade skaran av Pekings figurspelare.

Mitt i detta hamnade nu Akenkasarna som tidigare inte varit aktiva i någon förening. JohanA hade vid detta lag så till den milda grad blivt biten av spelet, att han i slutet av Augusti blev "Press Ganger". Kontakt togs med Dark Age och demospel på veckobasis har dragits igång av den flitige Johan, vilket har gjort att än fler visat intresse för att testa Warmachine och Hordes. En Liga för de mest inbitna planeras och turneringar på lokal nivå ligger i startgropparna.

Där står vi idag. Och då kände jag att Norrköping har potentialen att bli en riktigt fin stad att spela Warmachine och Hordes i. Här kommer det att hända grejer. Både på lokal, regional och inom sinom tid på nationell nivå. Idén till "Akenkaset- En Warmahordes blogg" föddes och realiserades inom loppet av 1,5 timmar. Här kommer vi att blanda rykten, intervjuer, målningsprojekt, listfunderingar och allt annat som berör oss Warmachine och Hordes spelare här i Norrköping och dess omnejd.

Jag hoppas ni kommer ha både nytta av och roligt åt den här bloggen där ni kommer att få följa Norrköping resa fram till en enastående WarmaHordes stad.

Väl mött!
//Stefan

2 kommentarer:

  1. Jag kom in i WM mycket senare än Dan, Eller hmmm, var det så att han faktiskt köpte Khadorboxen åt mig där... Hmmm farbor börjar bli gammal... minns inte riktigt...
    /Tommy

    SvaraRadera
  2. Den offeciella historien är att Dan köpte en box åt dig. Dock förstår jag att minnet sviker, det där skedde väl i den där vevan då du och Dan köpte på er alla spel ni kunde komma över.
    //Stefan

    SvaraRadera